Πως μπορείτε να μεταφέρετε το drone σας με ασφάλεια, 
μέσα στο αεροπλάνο!

drone plane

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε αεροπορικώς με το drone μας, είναι πώς να το μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς άγχος μέσα το αεροπλάνο.

Υπάρχουν σημαντικοί κανόνες που έχουν θεσπιστεί από τις αεροπορικές εταιρείες, τους οποίους πρέπει να ακολουθήσουν οι χειριστές drone ώστε να διευκολύνουν το ταξίδι τους, αλλά και να αυξήσουν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

 

Τι μπορεί όμως να είναι επικίνδυνο σε ένα drone; 

Η απάντηση βρίσκεται στη “μπαταρία” του. 

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούνται σήμερα σε ένα τεράστιο εύρος τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων. Μπορούν να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας και είναι πολύ ελαφριές μπαταρίες, αφού το λίθιο είναι το πιο ελαφρύ μέταλλο. 

Ναι, οι μπαταρίες αυτές είναι επικίνδυνες και ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι πως τα ενεργά χημικά συστατικά που τις απαρτίζουν, διαχωρίζονται με κάποιο μονωτικό υλικό το οποίο εάν διαρραγεί και τα χημικά έρθουν απότομα σε επαφή, τότε η αντίδραση είναι βίαιη και παράγεται μεγάλη ποσότητα αερίων, ανεβάζοντας πολύ υψηλή θερμοκρασία. Ο συνδυασμός αυτός είναι που τις κάνει επικίνδυνες, γιατί η βίαιη εκτόνωση θα προκαλέσει έκρηξη.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό απαγορεύεται η μεταφορά μπαταριών των drones στις παραδοτέες αποσκευές παρά μόνο στις χειραποσκευές που τοποθετούνται στα ντουλάπια πάνω από τα καθίσματα ή τη θήκη κάτω από το μπροστινό κάθισμα.

Η φόρτιση των μπαταριών εντός του αεροσκάφους δεν επιτρέπεται, ενώ θα πρέπει να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψετε την ακούσια ενεργοποίηση της συσκευής.

Οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 2 ανταλλακτικές μπαταρίες ή μπαταρίες εκτός συσκευής και μόνο μέσα σε χειραποσκευή. Τα Watt-hours μπαταριών ιόντων λιθίου πρέπει να είναι έως 100Wh

 

Πώς να προετοιμάσετε το drone και τις μπαταρίες σας;

Λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, οι μπαταρίες πρέπει να αποφορτιστούν πλήρως. Αυτό επιτυγχάνεται θέτοντας σε λειτουργία το αεροσκάφος, έως ότου εξαντληθεί η μπαταρία.

Οι μπαταρίες θα πρέπει να προστατεύονται ξεχωριστά με τοποθέτηση στην αρχική συσκευασία τους ή μονώνοντας τους ακροδέκτες. Τοποθετώντας επάνω τους μονωτική ταινία ή τοποθετώντας κάθε μπαταρία σε ξεχωριστό πλαστικό σακουλάκι ή σε προστατευτικό τσαντάκι, μειώνεται αποτελεσματικά ο κίνδυνος τυχόν βραχυκυκλώματος.

  

Στον Έλεγχο Ασφαλείας

Τοποθετήστε όλες τις μπαταρίες σε ξεχωριστό πλαστικό κουτί.

Ο φορητός υπολογιστής, το smartphone και το tablet πρέπει επίσης να τοποθετούνται σε ξεχωριστό κουτί.

Ενημερώστε το προσωπικό ασφαλείας για το δικό σας drone. Θα είναι πολύ φιλικότεροι εάν τους δείξετε ότι είστε συνεργάσιμοι και ενημερωμένοι.

Οι αποσκευές που περιέχουν μπαταρίες και εξοπλισμό κάμερας, ελέγχονται συχνά για εκρηκτικά. Αυτό αποτελεί έναν επιπλέον έλεγχο που δεν χρειάζεται να σας ανησυχήσει.

Το προσωπικό ασφαλείας γνωρίζει ότι ίσως θα ελέγξουν ξανά το drone σας σε επόμενο κομμάτι του ταξιδιού σας και έτσι είναι πιθανόν να σας δοθεί να υπογράψετε ένα σχετικό έγγραφο ασφαλείας.  

 

Στο αεροπλάνο

Κατά την επιβίβασή σας πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες που θα σας δοθούν από το πλήρωμα καμπίνας, καθώς είναι υπεύθυνοι για την δική σας ασφάλειά και των επιβατών που ταξιδεύουν μαζί σας.

Εάν δείξετε υπευθυνότητα και συνεργασία, θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο διευκολύνοντας τη διαδικασία, ώστε να απολαύσετε την πτήση σας.

 

Καλό ταξίδι!

Share: 

Η ONTIME Productions υπογράφει παραγωγές οπτικοακουστικών έργων και εξειδικεύεται στις εναέριες βιντεοσκοπήσεις υψηλών προδιαγραφών, νόμιμα και με ασφάλεια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ONTIME PRODUCTIONS

Σαλαμίνος 5, 54626, Θεσσαλονίκη

+30 2310 543 343

info@ontimeproductions.gr

www.ontimeproductions.gr

Let’s Work together!